Over ons

Wat is Studio Plastiek?

Studio Plastiek is een bedrijfje dat leven ingeblazen is door Gemeente Leiden. In februari 2021 werd er door de gemeente een circulaire initiatieven wedstrijd georganiseerd waarin iedereen uit de stad een voorstel mocht doen voor een circulair initiatief. Hiermee kon een mooi subsidiebedrag gewonnen worden om het te gaan realiseren. Wij, Robin en Puck, hebben ons idee voor Studio Plastiek gepitchd en een mooi bedrag gekregen om te starten.

Studio Plastiek is een bedrijf dat homogene plasticstromen van andere bedrijven uit Leiden en regio afneemt om het te verwerken tot een nieuwe grondstof. Deze grondstof, maalgoed, van plastic gebruiken we om weer nieuwe producten van te produceren. Het maalgoed leveren we ook aan andere producenten die interesse hebben in het materiaal. Om meer bewustzijn te creëren en zo veel mogelijk mensen te betrekken gaan we ook workshops verzorgen.

Wie is Puck?

Hoi, mijn naam is Puck Zwaan. In maart 2021 afgestudeerd van Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam. Al sinds mijn middelbare schooltijd aan Visser ’t Hooft Kagerstraat heb ik interesses in duurzaamheid. Tijdens mijn opleiding heb ik daarbij een fascinatie gekregen voor plastics. Ik denk dat ontwerpers een leidende rol hebben in het verduurzamen van de wereld. Daarom wil ik nastreven dat ieder product dat ik op de wereld zet waarde toevoegt en geen bronnen uitput. Vandaar dat ik met plastic reststromen ga werken. De potentie van dit materiaal is gigantisch en iedereen moet dat weten!

Wie is Robin?

Ik ben Robin Groen en ik ben een statistiek student (met een achtergrond in de gedragswetenschappen) in Leiden. Ik heb vrijwel mijn hele leven in Oegstgeest gewoond, maar ben voor de studie naar Leiden verhuisd, waar ik op het moment helemaal blij woon in het kleinste huisje.

Ik ken Puck nog van de middelbare school, maar we gingen eigen kanten op qua studie. Tijdens zijn studie praatte we vaak over het milieu, recyclen, over kunststoffen en over eigen ondernemingen.

Wat voor mij belangrijk is aan onze missie met Studio Plastiek is ons bewustzijn van het gebruik van plastics. Ik wil zorgen dat plastic niet meer gezien wordt als single-use materiaal. Dit wil ik bereiken met workshops, geschreven artikeltjes en het produceren van mooie producten.

Advertentie
%d bloggers liken dit: